Atunci când ți se face poftă de un desert, dar ești la dietă și nu vrei să te abați, aceste bomboane cu ciocolată și unt de arahide sunt excelente. Nu conțin zahăr, nici gluten, se fac în 10 minute, sunt o sursă excelentă de energie și proteine și nu vă vor face să vă simțiți vinovați după ce le savurați.

Pentru a imita cât mai mult cantitatea de carbohidrați din ele, puteți folosi ciocolată amăruie, cu 80% cacao, care nu conține zahăr. 

Bomboane de ciocolată și unt de arahide (fără zahăr)

Ingrediente

  • 1 1/4 cană smochine deshidratate
  • 1/3 cană unt de arahide
  • 3/4 cană fulgi de ovăz
  • 3 linguri fulgi de ciocolată
  • 1 linguriță semințe de chia
  • 3 lingurițe cacao

Mod de preparare

Puneți apă fiartă peste smochine și lăsați-le așa cel puțin 10 minute, pentru a se rehidrata.

Puneți smochinele scurse de apă în vasul robotului de bucătărie și mixați până când s-au mărunțit. Adăugați, pe rând, și restul ingredientelor și pasați totul până se transformă într-o pastă.

În acest moment compoziția pentru bomboane este gata și arată ca un aluat sfărâmicios. Atunci când o modelați în mână, trebuie să fie ușor de modelat și de format bomboanele.

Dacă este prea uscată, mai puneți 2 lingurițe de unt de arahide. Dacă este prea cremoasă, mai adăugați fulgi de ovăz până ajungeți la textura și consistența dorite.

Modelați bomboanele cu mâna umedă. Puneți bomboanele la frigider pentru 10 minute înainte de a le savura.

Poftă bună!