Blinele Santorini Cu Iaurt

Apare în Aperitive

Blinele Santorini Cu Iaurt
14 voturi
5 14

Daca ai fost vreodata in Grecia, atunci, cu siguranta, ai gustat blinele de tomate. Se fac pe multe dintre insule, dar acestea provin din Santorini.

Ingrediente

  • 400g rosii
  • 1 1/2 linguri menta maruntita
  • 1 lingurita oregano
  • 90g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • ulei de masline
  • 250g iaurt grecesc
  • 1 lingura marar maruntit
  • lamaie - felii
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se taie rosiile pe jumatate, in lungime, se scot semintele, apoi se taie pulpa in cubulete. Se amesteca rosiile cu menta, oregano, faina, praful de copt si sarea intr-un bol mediu cu 80 ml de apa si se amesteca pana cand se formeaza un aluat gros.

2. Se incalzeste ulei de masline intr-un wok, la foc mediu. Cu ajutorul unei linguri, unsa putin cu ulei, se ia din aluat si se prajesc timp de 30-40 de secunde pe fiecare parte, pana cand devin aurii si crocante. Se scurg pe prosop de hartie.

3. Se combina iaurtul si mararul intr-un bol mic si se serveste cu blinelele fierbinti si felii de lamaie.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cheesecake Cu Iaurt Si Afine

Un desert usor pentru intalnirile cu prietenii.

Dovlecei Condimentati Si Iaurt Cu Curry

Dovleceii gatiti in acest mod pot constitui un fel principal de mancare sau pot fi o garnitura delicioasa langa o friptura la gratar.

Inghetata De Iaurt Cu Zmeura

Inghetata de zmeura, pentru mine, a reprezentat intotdeauna un desert perfect.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta