Blinelele de porumb dulce sunt o mancare vegetariana delicioasa. Merg foarte bine servite calde, cu un iaurt cu tarhon si salata.

Blinele Cu Porumb Si Iaurt Cu Tarhon
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 90g faina
  • 100ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de boia
  • 680g conserva de porumb dulce, scursa
  • 5 cepe verzi, fin taiate
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ardei iute rosu mic, tocat foarte tare
  • 6 linguri ulei vegetal
  • Pentru iaurtul cu tarhon:
  • 150g iaurt natural
  • frunze tarhon, taiate
  • 1/2 lamaie - sucul
  • salata verde pentru a servi

Mod de preparare

1. Se pune faina intr-un vas, apoi se adauga laptele incet, amestecand folosind un tel. Se adauga oul si se amesteca pana se incorporeaza complet, apoi se adauga boia, porumbul dulce, ceapa verde, usturoiul zdrobit si ardeiul iute.

2. Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se formeaza blinele din aluat, apoi se prajesc timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Se scot pe un platou, tapetat cu hartie de bucatarie.

3. Se amesteca iaurtul cu tarhon si sucul de lamaie intr-un castron si se serveste alaturi de blinele, cu o salata verde si felii de lamaie.