Pizza este un preparat de care mulți care țin dietă se feresc, din cauza numărului mare de calorii. Blatul cu făină este problema, în cele mai multe cazuri, pentru cei care țin o dietă săracă în carbohidrați. 

Astăzi vă propunem o rețetă de blat de pizza cu conopidă, cu puține calorii și ușor de făcut, să nu vă mai simțiți vinovați atunci când aveți poftă de pizza, dar nu vreți să afectați silueta. 

Blat pentru pizza fără făină

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 1 ou
  • 1/3 cană mozzarela
  • 2 linguri parmezan
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță busuioc

Mod de preparare

Curățați conopidați tăiați-o în buchețele. Puneți-o într-un robot de bucătărie și mixați până când s-a sfărâmat. Adăugați mozzarella și parmezan date pe răzătoare și amestecați. Condimentați cu sare și piper, oregano, busuioc, după care puneți oul bătut.

Încorporați și amestecați bine toate ingredientele, astfel încât să se formeze o pastă omogenă. Dacă vi se pare blatul prea sfărâmicios, mai adăugați un ou. Puneți blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 20 de minute.

Scoateți blatul, adăugați toppingurile preferate și mai dați la cuptor pentru încă 10 minute.

Poftă bună!