Gustarile dintre mese pot fi si sanatoase si nu ne referim neaparat la fructe sau seminte. Acesti biscuiti pot fi o alegere la fel de buna.

Biscuiti Anzac
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 150g faina
  • 90g fulgi de ovaz
  • 85g de nuca de cocos deshidratata
  • 165g de zahar brun
  • 125g unt
  • 2 linguri de sirop auriu
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de apa

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se tapeteaza doua tavi de copt cu hartie de copt. Se cerne faina intr-un castron mare. Se adauga ovaz, nuca de cocos si zahar brun.

2. Se pun untul, siropul auriu si 2 linguri de apa intr-o cratita mica. Se amesteca la foc mediu pana la topire. Se adauga bicarbonat de sodiu.

3. Se toarna amestecul de unt in amestecul de faina si se amesteca pana se combina.

4. Cu ajutorul unei linguri, se ruleaza amestecul sub forma unor bile. Se pun pe tavi.

5. Se preseaza cu o furculita pentru a aplatiza usor. Se dau la cuptor timp de 10-12 minute sau pana capata o culoare aurie.

6. Se transfera pe un platou si se lasa sa se raceasca complet.