Aceasta reteta de biscuiti este perfecta pentru bugetul familiei, usor de facut si delicioasa.

Biscuiti
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 250g faina
  • un varf de cutit de sare
  • 75g unt, taiat in cuburi
  • 25g zahar
  • 150-175 ml lapte

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se cern faina si sarea intr-un castron. Se adauga untul si se freaca cu degetele pana cand untul esteincorporat si amestecul seamana cu pesmetul gros.

2. Se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga treptat laptele, amestecand pana cand capata consistenta unui aluat moale - este posibil sa nu fie nevoie de tot laptele. Se pune pe o suprafata presarata cu faina. Se framanta ușor, apoi patrundeți bile aplatizate pana la aproximativ 2 cm grosime. Se taie biscuitii pe lungime (nu complet) si se pun intr-o tava, pe o foaie de copt.

3. Se perie partea superioara a fiecarui biscuite cu putin lapte si se coc timp de 10-12 minute. Se servesc calzi, cu smantana si gem.