Poti folosi orice seminte vrei pentru aceasta reteta. Singurul lucru la care trebuie sa fii atenta este de a renunta la sare, daca semintele sunt deja sarate.

Biscotti cu fistic
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 1/4 cana ulei de masline
  • 3/4 cani zahar
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1/2 lingurita extract de migdale
  • 2 oua
  • 1 3/4 cani faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 cana de afine uscate
  • 1 1/2 cani fistic

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 150 grade C.

2. Intr-un castron mare, se amesteca uleiul si zaharul. Se adauga extractele de vanilie si migdale, apoi ouale. Se combina faina, sarea si praful de copt si se incorporeaza, treptat, in amestecul de oua. Se adauga afinele si fiscticul.

3. Se imparte aluatul in doua. Se ruleaza fiecare bucata de aluat pana cand capata o forma alungita si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc timp de 35 de minute in cuptorul preincalzit sau pana cand capata o culoare maronie. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute. Se reduce caldura cuptorului la 135 grade C.

4. Se taie pe diagonala in felii groase. Se aseaza din nou in tava si se mai coc aproximativ 8-10 minute sau pana cand se usuca. Se lasa sa se raceasca.