Bibanul de mare la gratar cu rozmarin proaspat si pesto de patrunjel este un preparat italian rapid, cu o aroma fantastica.

Biban La Gratar Cu Rozmarin Si Pesto De Patrunjel
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2x300-350g biban, curatat
  • 4 crengute de rozmarin proaspat
  • 1 lingurita ulei de masline
  • Pentru pesto:
  • frunzele de pe 2 fire de rozmarin
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura parmezan ras fin
  • 1/2 lamaie - coaja rasa si sucul
  • 1 legatura ceapa verde, tocata marunt
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

1. Se incalzeste gratarul. Se cresteaza bibanul pe diagonala pe fiecare parte si se baga crengute de rozmarin in crestaturi. Se unge fiecare peste cu ulei si se presara cu sare de mare. Se pune pe gratar timp de 5-7 minute pe fiecare parte, pana cand pestele este gatit.

2. Intre timp, se face pesto. Se pune rozmarinul, patrunjelul si usturoiul intr-un chopper si se toaca fin. Se adauga branza si coaja de lamaie si se amesteca din nou. Se pune intr-un bol de si se adauga sucul de lamaie, ceapa verde, uleiul de masline si putina sare si piper.

3. Se pune pesto peste peste. Se serveste cu chips-uri dovlecel sau de cartofi.