Acest baton delicios cu smochine si nuci este perfect pentru deserturi, la ceaiurile de dupa-amiaza sau in orice alt moment al zilei!

Baton Cu Smochine Si Nuci
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 200g unt
  • 2/3 cana zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • Crema de smochine si nuci:
  • 375g smochine
  • 100g nuci
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se unge o tava si se tapeteazza cu hartie de copt.

2. Pentru a face crema, se pun smochinele, nucile, mierea si scortisoara intr-un chopper. Se macina pana cand amestecul se transforma intr-o pasta fina.

3. Cu ajutorul unui mixer electric, se bate untul, zaharul si esenta de vanilie timp de 1-2 minute sau pana cand compozitia capata o culoare palida si o textura cremoasa. Cu ajutorul unei linguri de lemn, se adauga faina. Cu ajutorul mainilor, se amesteca aluatul si se formeaza o minge. Se imparte pe jumatate. Se pune jumatate din amestec in tava pregatita.

4. Se intinde amestecul de smochine peste aluat. Se intinde restul de aluat si se pune in tava, peste crema de smochine.

5. Se da la cuptor timp de 20-25 de minute sau pana cand capata o culoare auriu deschis. Se lasa in tava timp de 15 minute. Se taie in bucati cat este inca calda. Se pudreaza cu zahar. Se serveste.