Cine a spus ca desertul nu este sanatos?

Batoane De Quinoa Cu Cacao
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 220g prune fara samburi, tocate
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 150g unt de arahide
  • 50ml ulei de sambure de struguri
  • 1 lingura miere
  • un varf de cutit de piper rosu
  • 160 g seminte de dovleac, usor prajite
  • 20g fulgi de cacao
  • 25g quinoa expandat
  • 90g nuci de Brazilia, prajite, tocate
  • 100g de ciocolata (70% cacao)
  • 1 lingurita fulgi de sare afumata

Mod de preparare

1. Se pun prunele intr-un chopper si se amesteca pana se formeaza o pasta. Se transfera intr-o cratita cu ulei de cocos si se pun la foc mediu.

2. Se adauga untul de arahide, ulei, miere si piper. Se reduce focul si se fierbe, amestecand, timp de 2-3 minute, pana cand amestecul este moale si lipicios, apoi se ia de pe foc. Se adauga semintele de dovleac, fulgi de cacao, quinoa si nucile braziliene, apoi se pune deoparte.

3. Se pune ciocolata intr-un vas termorezistent, asezat peste o oala de apa fierbinte si se amesteca usor pana cand ciocolata se topeste.

4. Se pune hartie de copt intr-o tava. Se transfera amestecul in tava si se adauga ciocolata neagra topita deasupra. Se presara fulgi de sare si se transfera la frigider. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 1 ora.

5. Se transfera pe un platou si se taie in batoane. Se pot pastra timp de pana la 1 saptamana intr-un container etans adecvat.