Un desert delicios cu baza de biscuiti, crema caramel si topping de ciocolata, pentru care nu e nevoie sa aprinzi cuptorul.

Batoane de ciocolata
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 100g unt
  • 250g biscuiti digestivi
  • Pentru caramel:
  • 100g zahar brun
  • 100g unt
  • 397g lapte condensat
  • 50g sirop auriu
  • 1 lingura extract de malt (optional)
  • Pentru topping:
  • 200g ciocolata neagra, tocata
  • 50g ciocolata alba, tocata

Mod de preparare

1. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Pentru baza, se macina biscuitii intr-un blender pana cand seamana cu pesmetul gros. Se transfera intr-un castron.

2. Se topeste untul intr-o cratita sau in cuptorul cu microunde, apoi se toarna peste biscuitii macinati si se amesteca pana se combina bine. Se pune compozitia in tava si se preseaza bine pentru a forma un strat uniform. se lasa sa se raceasca in frigider in timp ce se prepara stratul de caramel.

3. Se pun zaharul brun, untul, laptele condensat, siropul auriu si extractul de malt (daca se utilizeaza) intr-o cratita mare si se incalzesc foarte usor, amestecandu-se tot timpul, pana cand untul se topeste. Se fierb timp de 8-10 minute, amestecand tot timpul, pana cand amestecul este gros si are o culoare aurie, de caramel.

4.Se pune umplutura de caramel fierbinte peste baza de biscuiti, se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se pune in frigider timp de 10-15 minute pana cand se intareste.

5. Cand caramelul este tare, se topeste ciocolata neagra intr-un castron termorezistent, asezat peste o cratita cu apa care fierbe. Se topeste ciocolata alba in acelasi mod, apoi se pune ciocolata alba intr-o punga de cofetarie. Se toarna ciocolata neagra peste caramelul intarit, apoi ciocolata alba din punga pentru a crea forme dupa preferinta. Se lasa sa se intareasca, apoi se taie in batoane si se serveste.