Crusta de Oreo si Doua straturi delicioase de cheesecake cu unt de arahide si ciocolata. Un desert cu care sa-ti rasfeti prietenii!

Batoane Cu Unt De Arahide In Trei Straturi
Timp total 5 ore și 25 minute

Ingrediente

  • 18 biscuiti Oreo
  • 3 linguri unt, topit
  • Pentru cheesecake cu unt de arahide:
  • 220g crema de branza
  • 1/4 cana unt de arahide
  • 1/4 cana zahar
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou
  • Pentru cheesecake de ciocolata:
  • 220g crema de branza
  • 1/4 cana de zahar
  • 50g ciocolata, topita si usor racita
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou

Mod de preparare

1. Pentru crusta, se incalzeste cuptorul la 160C. Se pune folie de aluminiu intr-o tava si se pune deoparte. Se adauga Oreo intr-un mixer si se amesteca pana se formeaza firimituri fine. Se adauga untul si se amesteca pana cand se formeaza o compozitie umeda.

2. Se toarna amestecul in tava pregatita si se preseaza intr-un strat uniform. Se coace la 160C, timp de 10 minute. Se scoate din cuptor si se pune deoparte sa se raceasca.

3. Pentru cheesecake-ul de unt de arahide, se bate crema de branza pana la omogenizare. Se adauga zahar, unt de arahide si esenta de vanilie si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga ou si se amesteca. Se pune deoparte.

4. Pentru cheesecake de ciocolata, se bate crema de branza pana la omogenizare. Se adauga zahar, ciocolata topita si esenta de vanilie si se amesteca. Se adauga ou si se amesteca. Se pune deoparte.

5. Se toarna amestecul de unt de arahide peste crusta pregatita. Se intinde amestecul uniform peste crusta. Se adauga amestecul de ciocolata in partea de sus a umpluturii de unt de arahide si netezeste. Se coace la 160C timp de aproximativ 35 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Se transfera la frigider timp de aproximativ 3 ore. Se taie si se serveste.

6. Se depoziteaza intr-un container etans in frigider timp de pana la patru zile.