Prajiturile cu nuci si seminte sunt intotdeauna o alegere putin mai sanatoasa.

Batoane cu nuci pecan
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

3 cani de faina 1/2 cesti de zahar 1/2 lingurita de sare 1 ceasca de margarina 4 oua 1 1/2 cani de sirop de porumb 1 1/2 cesti de zahar 3 linguri de margarina topita 1 1/2 lingurite extract de vanilie 2 1/2 cesti de nuci pecan, tocate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge o tava cu putin unt.

2. Intr-un castron mare, se amesteca faina, 1/2 cesti de zahar si sare. Se adauga 1 ceasca de margarina si se amesteca cu varful degetelor. Se preseaza amestecul in tava pregatita si se apasa ferm.

3. Se coace timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit.

4. Intr-un castron mare, se amesteca ouale, siropul de porumb, 1 1/2 cesti de zahar, 3 linguri de margarina si vanilia. Se adauga nucile pecan taiate. Se imprastie umplutura uniform peste crusta.

5. Se coace timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit. Se lasa sa se raceasca complet inainte de a se taia in bucati.