Nu ai cum sa dai gres cu o combinatie perfecta: crusta crocanta, caramel si ciocolata cu lapte.

Batoane cu caramel
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 2/3 ceasca de unt
  • 1/4 ceasca de zahar alb
  • 1 1/4 cesti de faina
  • 1/2 cana de unt
  • 1/2 cana zahar brun
  • 2 linguri sirop de porumb
  • 1/2 cana lapte condensat
  • 1 1/4 cesti fulgi de ciocolata cu lapte

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C.

2. Intr-un castron mediu, se amesteca 2/3 ceasca de unt, zahar alb si faina. Se preseaza compozitia intr-o tava unsa cu putin unt. Se coace timp de 20 de minute.

3. Intr-o cratita, se combina 1/2 ceasca de unt, zahar brun, sirop de porumb si lapte condensat. Se da in fiert. Continua sa se fiarba timp de 5 minute. Se ia de pe foc si se amesteca cu o lingura de lemn timp de aproximativ 3 minute. Se toarna peste crusta coapta. Se raceste pana cand incepe sa se intareasca.
Se pune ciocolata intr-un vas, in cuptorul cu microunde. Se incalzeste timp de 1 minut, apoi se amesteca si se continua incalzirea pana cand ciocolata este topita si neteda. Se toarna ciocolata peste stratul de caramel si se intinde uniform pentru a se acoperi complet. Se lasa sa se raceasca complet si se taie in patrate.