Gustarile preparate in casa sunt mut mai sanatoase decat cele cumparate, iar exceptie nu fac nici batoanele cu cereale.

Batoane Cu Caise, Curmale Si Ovaz
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 3 banane coapte
  • 3 cani de ovaz
  • 1/4 cana curmale deshidratate, tocate
  • 1/4 cana caise deshidratate, tocate
  • 1/4 cana de migdale
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv pe marginile tavii.

2. Se zdrobesc bananele. Se adauga ovaz, curmale, caise, migdale, scortisoara si vanilie. Se amesteca pana cand sunt bine combinate. Se pun in tava pregatita. Cu dosul unei linguri, se apasa pentru a uniformiza. Se da la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana devine aurie. Se raceste complet. Se taie in batoane mici. Se serveste.