Atunci când ai poftă de ceva bun și sănătos, o salată simplă este întotdeauna o alegere potrivită. Dacă o combini și cu avocado, rezultatul nu are cum să fie altfel decât delicios!

Rețeta pe care v-o propunem astăzi se face foarte repede și o puteți savura rece sau caldă. Este o idee excelentă ca gustare, cină ușoară și chiar ca aperitiv, atunci când aveți musafiri. 

Avocado umplut cu salată caprese
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 2 avocado
  • 200 g roșii cherry
  • 200 g mozzarella
  • ulei de măsline
  • oțet balsamic
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspăt
  • oregano

Mod de preparare

Tăiați ambii avocado pe jumătate și îndepărtați sâmburele. Scobiți puțin în fiecare jumătate de avocado, cu ajutorul unei linguri. Scoateți o parte din miez, având grijă să lăsați o margine cam de jumătate de centimetru.

Tăiați roșiile cherry în jumătăți sau sferturi. Tăiați mozzarella cubulețe și puneți-o împreună cu roșiile într-un bol.

Asezonați cu sare și piper, 2 lingurițe de oțet balsamic și 3 lingurițe de ulei de măsline. Presărați oregano uscat și amestecați bine totul.

Umpleți jumătățile de avocado cu salata caprese. Presărați busuioc proaspăt tocat deasupra. Mai departe, puteți servi salata cu avocado ca atare sau o puteți da la cuptor pentru 15-20 de minute. Mozzarella se va topi și roșiile se vor rumeni. Depinde doar de voi dacă vreți o salată rece sau caldă.

Poftă bună!