Avocado poate fi savurat într-o mulțime de combinații și rețete, dar o modalitate delicioasă de a-l găti este să-l prăjiți. Da, ați auzit bine, avocado prăjit, pane, în crustă de pesmet și parmezan. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este foarte simplă și de efect, o puteți pregăti ca gustare, aperitiv sau variantă vegetariană pentru șnițel. 

Avocado pane, în crustă de pesmet și parmezan
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 avocado
  • sare
  • piper
  • făină
  • ou
  • pesmet
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri lapte
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Avocado trebuie să nu fie foarte copt, pentru a putea să-l tăiați și să nu se fărâme atunci când îl prăjiți. Curățați avocado și tăiați-l felii potrivite.

Bateți ouăle cu laptele și asezonați cu sare și piper. Dați fiecare felie de avocado prin făină, apoi prin ou și prin pesmet amestecat cu parmezan ras, exact ca la șnițele.

Prăjiți feliile de avocado în ulei încins, câteva minute, până când devin aurii și crocante.

Scoateți pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Serviți cu sos de usturoi și iaurt, cu tzatziki sau cu ce vă place.

Poftă bună!