Aripioare de pui în stil coreean

Apare în Mancaruri cu carne, Mancaruri, Fripturi

Aripioare de pui în stil coreean
4 voturi
4 4

Aripioarele de pui sunt foarte versatile, pentru că pot fi gătite într-o mulțime de feluri. Prăjite, la cuptor, la grătar sau în crustă - iată câteva moduri diferite de a le găti și savura. 

Astăzi vă propunem o rețetă de aripioare de inspirație asiatică, foarte gustoasă și de efect. Aripioare de pui întregi, trecute printr-un amestec cu sos de soia, crocante și rumenite. Crusta ușor dulce și lipicioasă o veți obține printr-o dublă prăjire în baie de ulei. Puteți savura aripioarele cu sos, cu orez, cu cartofi sau simple. 

Ingrediente

  • 700 g aripioare de pui
  • sare
  • piper
  • 100 ml sos de soia
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri zahăr brun
  • semințe de susan
  • 2-3 linguri amidon de porumb
  • 2 lingurițe sos Sriracha
  • 1 linguriță ghimbir
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați și curățați aripioarele de pui.

Amestecați amidonul, puțină sare, piper și tapetați aripioarele cu acest amestec. Puneți un vas cu ulei la încins, pentru a prăji aripioarele în baie de ulei.

Prăjiți aripioarele la foc mediu, 8-10 minute, dar nu cât să le gătiți complet. Scurgeți aripioarele de ulei și lăsați-le câteva minute.

Într-un vas separat, amestecați sosul de soia, usturoiul zdrobit, zahărul, sosul Sriracha și ghimbirul ras. Puneți pe foc și lăsați până când zahărul s-a topit. Amestecați și mai fierbeți sosul câteva minute, până când devine lipicios și capătă consistență.

Treceți aripioarele de pui prin sos, apoi presărați semințe de susan peste. Puneți din nou în baie de ulei și mai prăjiți câteva minute, până când aripioarele devin arămii și crocante.

Serviți cu orez sau simple, cu sosul preferat.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta