Ardei umpluți, fără orez - la fel de buni dar o altfel de rețetă. Vă invităm să preparați cea mai bună rețetă dintre toate! Și nimeni nu va rezista aromei unice pe care o oferă acest preparat.

Ardei umpluți, fără orez

Există numeroase rețete pentru ardeii umpluți, făcuți la cuptor. De la cele cu carne și orez, până la cele vegetariene, cu bulgur.

În orice caz, fiecare gospodină prepară acest fel de mâncare în funcție de preferințe și normal, de stil. Totuși, rețeta ce urmează să v-o prezentăm merită tot efortul și trebuie încercată. Mai ales că ardeii sunt umpluți cu carne și legume, fără orez.

Rețeta de ardei umpluți, fără orez

Preparare 10 minute
Gătire 1 oră
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 6 ardei grași - aprox 850 grame
  • 350 grame de conopidă
  • 400 grame de carne tocată
  • 450 ml de sos de roșii
  • ulei de măsline
  • o ceapă
  • sare și piper, după gust
  • mărar

Mod de preparare

Se spală bine legumele, iar ceapa și conopida se dau prin răzătoarea mică sau se bagă la chopper. Se toacă mărunt și mărarul. În paralel, se curăță și ardeii de cotoare și semințe.

Într-un wok sau într-o tigaie destul de încăpătoare, se pun 3 lingurițe de ulei de măsline, apoi se adaugă carnea, sarea, piperul și se lasă la călit pentru aproximativ 10 minute, amestecând din când în când. După aceea, se pun și conopida, ceapa și mărarul peste carnea prăjită și se mai lasă la foc pentru încă 10 minute. Se toarnă și sosul de roșii, se amestecă totul bine și se mai lasă la călit în jur de 5 minute.

Atunci când este gata, compoziția se lasă la răcit, apoi se umplu ardeii și se așează într-o tavă. Se dau la cuptor (preîncălzit la 180 de grade Celsius) pentru 40 minute, maximum o oră.

La final, se presară mărarul proaspăt tocat. Puteți servi acest fel de mâncare cu smântână sau iaurt grecesc. Va fi un deliciu pentru papilele gustative!