Ardeii umpluți sunt un fel de mâncare tradițional, foarte popular în bucătăria românească. În afară de varianta clasică, cu carne tocată, puteți face ardei umpluți cu legumele, perfecți în perioadele de post sau când pur și simplu aveți poftă de un preparat ușor, fără carne. 

Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de ardei umpluți cu ciuperci și orez, sățioși și ușor de făcut. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, iar ardeii vor fi gata mai repede decât cei umpluți cu carne, pentru că nu necesită la fel de mult timp de gătire. 

Ardei umpluți de post, cu ciuperci și orez
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 6-8 ardei grași
  • 500 g ciuperci champignon
  • 120 g orez
  • 2 cepe
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 2 roșii
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • 500 ml suc de roșii

Mod de preparare

Spălați ardeii și curățați-i de cotor și semințe. Lăsați-i la scurs cât timp vă ocupați de umplutură.

Tocați mărunt ceapa și ciupercile. Puneți ceapa la călit în câteva linguri de ulei. Când ceapa a devenit translucidă, puteți adăuga ciupercile curățate și tăiate cubulețe.

Asezonați cu sare și piper și amestecați. Lăsați pe foc până când apa pe care și-au lăsat-o ciupercile s-a evaporat. Curățați roșiile de coajă și tăiați-le cubulețe. Tocați mărunt verdeața și adăugați totul în tigaie.

Amestecați bine și lăsați până când se evaporă tot lichidul. Adăugați orezul spălat și opriți focul. Gustați și, dacă mai este nevoie, mai puneți sare și piper.

Umpleți ardeii cu acest amestec, având grijă să lăsați o jumătate de centimetru gol deasupra, pentru că orezul se va umfla.

Puneți puțin ulei într-o cratiță și rumeniți ușor ardeii umpluți pe fiecare parte. Acest truc le va da o aromă deosebită. Când ardeii s-au rumenit, turnați peste ei sucul de roșii și dați la cuptor pentru 40-45 de minute.

Serviți cu pâine proaspătă, verdeață și smântână.

Poftă bună!