Atunci când te gândești la ardei umpluți, îți vin în minte ardeii umpluți cu carne de porc sau de vită, cu sos de roșii, pe care îi savurezi cu smântână și pâine proaspătă. Dar ce spuneți de o rețetă de ardei umpluți cu brânzeturi? O rețetă fără carne, dar extrem de gustoasă și sănătoasă, care poate fi savurată pe post de fel principal sau garnitură. 

Astăzi vă propunem o rețetă de ardei umpluți cu patru feluri de brânză, pe care îi puteți face în cuptor sau pe grătar. Puteți alege orice tipuri de brânză vă plac sau de care aveți prin frigider. Important este să nu fie numai brânzeturi tari sau cremoase, pentru ca amestecul să fie omogen.

De asemenea, asigurați-vă că nu toate brânzeturile sunt foarte sărate, pentru că gustul final va fi și el foarte sărat. Pentru această rețetă, noi am folosit mozzarella, parmezan, brânză de capră și ricotta și proporțiile au fost perfecte. 

Ardei umpluți cu 4 tipuri de brânză
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 4-6 teci de ardei
  • 150 g mozzarella
  • 100 g brânză de capră
  • 150 g ricotta
  • 70 g parmezan
  • piper
  • ierburi aromatice

Mod de preparare

Spălați ardeii și tăiați-le partea de sus, dar fără să o aruncați. Curățați de semințe și lăsați să se scurgă de apă. Dacă folosiți ardei lunguieți, îi puteți tăia pe lungime.

Dați pe răzătoare brânzeturile tari și puneți într-un bol. Puneți și brânzeturile cremoase peste și amestecați bine, până se omogenizează. Asezonați cu piper și puțină sare, dacă mai este nevoie (unele brânzeturi sunt suficient de sărate). Puneți ierburile aromatice (cimbru, oregano, busuioc) și amestecați.

Umpleți ardeii cu amestecul de brânzeturi, dar nu până sus. Lăsați loc cam un deget în fiecare ardei. Puneți ”capacele” de ardei pe care le-ați tăiat mai devreme.

Puneți ardeii într-o tavă înaltă, având grijă să stea în picioare și să nu se răstoarne. Brânzeturile se vor topi și vor curge în timpul gătirii.

Dați la cuptor, la 190 de grade, pentru 15-20 de minute. Dacă îi faceți la grătar, lăsați mai puțin ardeii, dar aveți grijă să îi întoarceți pe toate părțile, până când s-au rumenit.

Poftă bună!