Ardeii umpluți cu sos alb de smântână sunt numai buni în această perioadă, iar aroma și mirosul oferite de ardei vă vor gâdila papilele gustative.

Ardei umpluți cu sos de smântână

Sfârșitul verii și începutul de toamnă aduc mirosuri variate în bucătăriile gospodinelor. Vedetele mâncărurilor sunt, bineînțeles, legumele ce se coc în grădină. Iar dacă stați la bloc, la piață veți găsi din abundență tot ceea ce vă trebuie, la prețuri accesibile. Roșiile, vinetele, ardeii, castreveții și dovleceii vă vor face să gătiți cu drag și să puneți pe masă mâncăruri delicioase.

Ardeii umpluți cu sos de smântână sunt un fel de mâncare ce nu necesită foarte multă pricepere, însă trebuie o oarecare atenție. Iar gătitul la foc mic reprezintă cheia succesului în acest caz.

Cum se fac ardeii umpluți cu sos de smântână

Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 1 kg de ardei,
  • 500 grame carne tocată,
  • 150 grame de orez,
  • 5 linguri de smântână,
  • 200 ml suc de roșii,
  • o ceapă potrivită,
  • 5 linguri de ulei,
  • sare și piper, după gust
  • boia

Mod de preparare

Începeți această rețetă cu ceapa, ce trebuie spălată, uscată, tocată mărunt și pusă la călit, în ulei, la foc mic. Atunci când devine sticloasă, se presară un vârf de cuțit de boia, se amestecă și se ia de pe foc.

În paralel, se scoate cotorul ardeilor apăsând pe codiță în joc, apoi se înlătură cu grijă pentru a nu se rupe și se curăță bine de semințele rămase în interior.

După aceea, carnea, orezul spălat și scurs de apă, ceapa călită se pun într-un castron mare, se amestecă bine și se condimentează cu sare și piper după gust.

Se pune cu o linguriță din compoziția de carne în interiorul ardeilor. Atenție mare însă, să nu fie prea mult aluat ca să nu se crape, deoarece orezul se umflă la foc.

Apoi, se așează ardeii într-o oală mare, se toarnă sucul de roșii, se completează cu apă cât să-i acopere, se presară un praf de sare și se lasă la fiert, la foc mic, până ce ardeii sunt moi și compoziția este fiartă.

Se adaugă apoi smântâna și se mai lasă să dea în 2-3 clocote.