Aperitive cu oua

Salată de ouă cu capere și lămâie

Această rețetă de salată este plină cu ouă fierte tari, ceapă și capere într-un sos perfect condimentat.

Salată de ouă cu iaurt

Salata de ouă cu iaurt este o alternativă excelentă la cea pregătită cu maioneză. Are mai puține calorii, dar este plină de gust și poate fi servită în diverse moduri, ca gustare, aperitiv sau ca fel de mâncare principal.

Tort sandwich

200 g somon afumat; 200 g crema de branza piper negru marar; 200 g crema de branza cu cozi de arpagic; maioneza dintr-un ou si 200 ml ulei; 1 lingura suc de lamaie; 400 g mazare congelata; zahar, sare; 500 g morcov; 125g crema de branza naturala; 200 g creveti decojiti congelati; 4 oua fierte tari; paine alba, paine neagra; supa de legume sau carne; rosii mici

Piept de pui umplut cu branzeturi si mustar

125 gr mingiuca mozzarella, taiata bucati mici;50 gr cascaval (strong cheddar),ras;1 lingura mustar dijon;4 buc. piept de pui fara piele si oase;8 feliute de costita afumata (smoked streaky bacon rashers);

Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort

vineteprosciutto cottoroquefortusturoiulei de maslinesare marinarozmarin

Chifle cu afumatura

ALUATIngrediente pentru 16 bucati:- 325g faina- 1/2 lingurita sare- 1 lingurita zahar- 1 ou- 130ml sana sau lapte batut- 60g unt topit- 1/2 cub drojdie (20g)UMPLUTUTA- 100g kaiser impanat taiat cubulete- 1 ceapa mica

Grissini - home made

25 g drojdie, 300 lapte, 25 g unt sau margarina la temperatura camerei, 2 lingurite sare, 1 lingtza zahar, 250 g faina de griu dur, 180 g faina alba si facultativ cascaval

Branza de vaci

1 litru lapte (evident, lapte adevarat, nu recomand lapte degresat), 100 ml otet sau sucul de la 2 lamii (eu folosesc otet de cereale, fara miros puternic si de altfel brinza se va spala pe parcurs si nu va ramine gust/miros de otet), o sita, un bol si un tifon curat.

Njems (rulouri cu legume si carne de pui)

250g piept pui, 2-3 linguri ulei arahide, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 1 morcov, 100g germeni soia, 1 lingura ketjup manis (sos dulce de soia), 1 lingurita pasta de chili dulce, piper cayenne si negru, sare, ulei pentru prajit, 1 galbenus pt. lipit foile, foi de orez (uscate), 1/2 lingurita sambal oelek (fac.)

Inimioare din cremvusti

2 oua, 2 cremvusti, 3 linguri ulei

Inele de ardei

2 oua, 1 ardei mare, 3 linguri ulei, sare, piper

Yorkshire pudding

8 oua, 200gr faina, 1/2 l lapte, sare si piper dupa gust.

Chifle cu oua

o chifla pe persoana; un ou pe persoana; unt; mezel; cascaval.

Omleta cu verdeata

6 oua,2 linguri lapte,o lingura unt,sare,2 linguri verdeata tocata

Omleta rulata in stil japonez

-4 oua-1 lingurita sos soia-1 lingurita mirin (care este un vin de orez,mai )-1 lingurita de zahar-2 linguri de dashi( supa de peste si alge,specific japoneza,folosita la gatit)

Mini omlete

3 oua;1 ardei gras;1 legatura de marar;2 carnati;30 gr unt

Canapele cu ochiuri romanesti si crema de branza

amestec din branza de vaci cu marar,smantana si unt,cascaval, gouda,telemea ori branza de capra, maturata.paineo lingurita de patrunjel amestecat cu marar, tocate si puse-n saramura.2 ouaputina valeriana stropita cu otet balsamic si ulei de masline.putin piper proaspat macinat

Oua in cos de paine

3 oua3 chifle50 gr branza50 gr sunculita3 felii de untsare, piper

Omleta rustica

4 oua 1 cartof 1 carnat 1 ardei 1 ceapa sare, piper branza

Pancakes

250-300 gr faina 2 lingurite de otet 3/4 litri de lapte 3 linguri de zahar 1 lingurita de praf de copt 1/2 lingurita de sare 1 ou 1/4 pachet de unt 1 plic de zahar vanilat

Tamagoyaki

1 ou mare 1 lingura de apa rece 1 lingurita de sos de soia (sa fie light sau regular) 1/2 lingurita zahar ulei

Omleta rapida cu verdeata

6 oua,2 linguri lapte,2 linguri verdeata,sare,1 lingura unt sau untura.

Omleta cu mozarella

4 oua 1 morcov 2-3 cartofi mozarella

Omleta cu legume si afumatura

4 carnaciori de porc,4 felii de sunca afumata,140 gr ciuperci champignon,6 oua batute,8 rosii cherry,50 gr branza Cheddar,1 ceapa

Tarta cu smantana si oua

400 g faina1 plic drojdie1 ousare1 lingura zahar100 ml lapte100 g untUMPLUTURA2 pulpe5 oua300 g smantanacarnat de casasarepiperpatrunjel verdeboia dulceulei

Soricei veseli

1 cutie cascaval pane2 oua fierte tari2 ridichii rosii8 boabe de piper negru1 morcovcateva feliute de branza topitasalata verde pentru ornatcateva rosioare cherypatrunjel verde

Omleta cu ceapa verde

2 oua4-6 fire de ceapa verde50g branza telemeafelii de paine prajitapiper negrusare2 cuburi de unt

Inimoare dulci cu ou si vanilie

2 oua4 felii de paine toast2 lingurite de zaharzahar vanilatesenta de vanilie3 linguri de lapte

Ou inimioara in cuib de paine

1 felie groasa de paineO bucatica de unt1 ouUnt pentru prajit oulSare si piperDragoste si rabdare (ingredientele secrete)

Om de zapada din oua

doua oua (dintre care unul mai mic de prepelita ) morcov boabe de piper cascaval ardei gogosar

Oua in cuib de rosii

doua rosii mari, bine coapte, doua oua, sare si piper dupa gust, busuioc pentru decor

Quiche cu ciuperci

• 250 gr faina • 125 gr unt • 1 galbenus • 1 lingura smantana • sare • 3 oua • 200 ml smantana • 1 lingurita praf de copt • 1 lingurita nucsoara • 100 gr masline verzi • 100 gr ciuperci • 2 fire de ceapa verde/praz • 200 gr piept de pui afumat (sau orice altceva preferati) • 100 gr telemea/cascaval • sare, piper

Masline panne

1/2 kg masline verzi umplute cu gogosari 2 oua 100 g faina 100 g pesmet fin 150 ml ulei pentru prajit piper alb

Cupe de paine

- 4 felii paine toast,- unt,- 200 g. rosii (cherry),- ulei de masline,- 2 oua,- 4 linguri branza proaspata,- rosii sferturi pentru ornat.

Oua de prepelita in sos de smantana cu hrean

10 oua de prepelita1 lingura maioneza4-5 linguri smantana1 lingurita hrean in otetsarepiperpatrunjel verde sau mararzeama de lamaie

Briose cu oua de prepelita

300 gr faina, 250 ml lapte, 60 gr unt, 1 praf de copt, 12 oua prepelita, 1 ou de gaina, 1 ardei gras rosu, 1 lingurita rasa de sare, 100g mozarellapentru uns: 1 galbenus spart in 2 linguri lapte, cascaval ras

Cuibusoare cu ou si bacon

10 chifle10 felii de cascaval10 felii de bacon10 oua2 linguri ulei200 g telemea de oaie rasasare, piper

Rulada aperitiv cu branza oua si legume

200 g smantana , 1 cutie crema de branza ,200 g telemea , 200 g branza dulce, 300 g legume congelate amestec( pastai, mazare, ardei etc taiate cuburi mici), 3 oua fierte tare, 1 plic gelatina, sare

Chec Aperitiv

2 oua fierte, 4 oua crude, 200 g telemea, 2oog salam, 5 linguri faina, 3 linguri smantana, piper, 1 ardei rosu, 50 g masline fara samburi.

Barcute delicioase

150 g sunca100 g cascaval10 oua fierte tari2 linguri mustar1 ardei gras rosu3 linguri maioneza lightcodite de ceapa verdesarescobitori

Scotch eggs

5 oua400 gr. carne tocata (porc si vita)sare, piper1 lgt. boia dulce2 lgt. cimbru4 catei de usturoifainapesmet

Cosulet cu salata de Paste

Ingrediente “cosulet” (am folosit din aluat si pentru o paine): 500 g faina2 lingurite drojdie uscata2 lingurite sareo lingura zahar2 linguri ulei2 lingurite busuioc uscat50 ml apa250- 300 ml lapte caldut (in functie de cat absoarbe faina, sa iasa un aluat nu foarte tare)ou batut pentru unsIngrediente salata:2 maini din frunzele cele mai tinere si frumoase de spanac pe care le puteti gasi3-4 ridichi2 rosii100 g branza fetaun ou fierto lingura icre de pastrav sau de somonIngrediente dressing:100 g smantana2 linguri ulei de maslinezeama de lamaiemarar cat ne placesare

Rulouri cu omleta si ardei copti

- 2 lipii libaneze- 4 oua- 2 ardei copti (fara samburi si cotor)- 6 linguri lapte- 2 linguri ulei- sare- piper

Chec aperitiv cu morcovi, dovlecel si sunca

3 morcovi2 dovlecei mici150g sunca afumata1/2 ceapamarar proaspat150g faina1 lingurita praf de copt1 lingurita si jumatate de sare1/2 lingurita de piper4 oua100ml ulei100g cascaval razuit

Omleta cu cascaval, busuioc si rosii cherry

Pentru 2 portii:2 oua6-7 rosii cherry50-60 g cascaval sau branza cheddar – eu am folosit cascavalo felie de unt (25 g)2-3 crengute de busuioc proaspat sau o lingurita de busuioc uscat maruntit1 lingura de ulei de maslinesare si piper

Rulada din omleta cu spanac

Pentru 2 portii:3 oua8-10 rosii cherryjumatate de pachet de spanac verde – puteti folosi 150 g spanac congelat daca nu aveti proaspat150 g muschi file sau sunca presata, ce aveti la indemana50 ml smantana2-3 linguri de ulei de maslinesare si piper dupa gust

Briose cu cascaval Sofia si seminte de in

-200 g făină-200 ml lapte-2 ouă-2 linguri ulei- 1 plic praf de copt- 150 g caşcaval ras-seminte de in

Omleta spaniola de dovlecei

4 oua;un dovlecel mediu;4 linguri ulei de masline;o ceapa medie, sau o ceapa verde sau trei arpagici mai mari, nu conteaza pe care folositi;o lingura tarhon uscat;piper/ dupa gust;sare /dupa gust

Oua fierte in ceai negru

8 oua2 plicuri ceai negru1/2 cana sos de soia1 lingura zahar brun2 stelute de anason1 betigas scortisoara

Briose cu omleta si carnati

150 g carnati de porc 6 oua 1/2 ceapa sare piper usturoi maruntit 1/2 kg branza de vaci o lingura faina