Daca vrei sa-ti imbunatatesti calitatile de patiser, foloseste aceasta reteta usoara de aluat - punctul de plecare pentru tartele perfecte.

Aluat pentru tartă - rețeta cu care nu dai greș

Un tutorial ușor despre cum să faci propriul aluat pentru tartă! Această rețetă folosește doar câteva ingrediente simple și iese perfect de fiecare dată. Postarea include, de asemenea, mai multe moduri diferite în care puteți folosi acest aluat!

A face propria crustă de plăcintă nu ar trebui să fie niciodată intimidant. De fapt, dacă aveți o rețetă bună și instrucțiuni, este destul de ușor.

Ingredientele necesare pentru aluatul de tartă

Pentru a face acest aluat, veți avea nevoie de făină universală, sare, zahăr, unt nesărat și apă rece. Fiecare dintre aceste ingrediente joacă un rol crucial în crearea unei cruste delicioase, așa că haideți să le luăm pe rând.

Făină

Făină universală creează crusta perfectă. Un lucru important este să vă asigurați că măsurați corect făina. Prea multă făină va face aluatul uscat și sfărâmicios, în loc să fie fraged. Veți avea nevoie de 315 grame de făină universală.

Sare și zahăr

Sarea și zahărul ajută la îmbunătățirea aromei. Sarea este un ingredient foarte important atunci când vine vorba de aluatul făcut în casă, așa că nu o omiteți și nu reduceți cantitatea. În ceea ce privește zahărul, îl puteți lăsa deoparte dacă preferați.

Unt

Untul îi conferă crustei o aromă delicioasă și o menține fragedă. Untul trebuie să fie rece. Nu moale, nu cald, direct din frigider chiar înainte de a-l adăuga la amestecul de făină. De ce? Când se pune aluatul în cuptor, bucățelele mici de grăsime rece din aluat se vor topi pe măsură ce crusta se coace și vor crea mici buzunare de aer. Așa veți avea o crustă frumoasă și fragedă.

Apă rece ca gheața

Veți avea nevoie, de asemenea, de puțină apă foarte rece pentru a lega aluatul. Măsurați puțină apă, adăugați puțină gheață și amestecați-o astfel încât să fie rece. Apoi măsurați cantitatea exactă de apă pe care o cere rețeta și adăugați-o lingură cu lingură. Prea multă apă va face aluatul lipicios, iar prea puțină îl va face sfărâmicios.

Cum se face o crustă de plăcintă

Pentru început, veți amesteca făina cu sarea și zahărul. Apoi adăugați untul rece tăiat cubulețe și îl încorporați în ingredientele uscate cu un mixer. Dacă nu aveți un mixer, puteți folosi și o furculiță.

Dacă doriți să faceți acest pas și mai ușor, nu ezitați să folosiți un robot de bucătărie.

În continuare, veți adăuga încet apa rece, câte o lingură pe rând. În acest fel nu riscați să puneți prea multă apă și să aveți un aluat lipicios. Rețeta cere 120 ml de apă rece, dar s-ar putea să nu aveți nevoie de toată cantitatea. Folosiți doar suficientă apă cu gheață pentru a face aluatul să se țină.

Atunci când este suficientă apă, aluatul se va ține. Încercați să nu vă folosiți prea mult mâinile atunci când faceți aluatul, deoarece mâinile sunt calde și pot topi rapid grăsimea din compoziție.

Odată ce aluatul se strânge, puneți-l pe o suprafață presărată cu făină și formați o minge. Tăiați aluatul pe jumătate și aplatizați-l în două discuri. Înfășurați bine fiecare disc de aluat în folie de plastic și puneți-le la frigider pentru cel puțin o oră. De asemenea, le puteți păstra în frigider până la 3 zile. Dacă este prea greu de rulat, lăsați-l să stea la temperatura camerei timp de 10-15 minute.

Odată ce sunteți gata să întindeți aluatul, presărați cu făină suprafața de lucru și sucitorul. Scoateți aluatul din frigider și așezați-l pe suprafața presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului, aplicați o presiune uniformă și rulați-l ușor din centru spre exterior. Aveți grijă să ridicați aluatul și să presărați suprafața cu făină, după cum este necesar, pentru a preveni lipirea acestuia.

Rețeta de aluat pentru tartă

Preparare 15 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 315 grame de făină universală
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 210 grame de unt rece nesărat tăiat în cuburi
  • 120 ml apă rece ca gheața

Mod de preparare

Într-un castron mare, amestecați făina, zahărul și sarea până când se combină bine. Adăugați untul rece tăiat cubulețe. Folosind un mixer sau o furculiță, amestecați până când obțineți firimituri mici de mărimea unui bob de mazăre (câteva bucăți mai mari sunt în regulă).

Începeți să picurați încet câte o lingură de apă rece (este posibil să nu aveți nevoie de toți cei 120 ml) și amestecați ușor până când aluatul începe să se adune. Puneți aluatul pe o suprafață presărată cu făină și formați o minge. Tăiați aluatul pe jumătate și aplatizați-l în două discuri. Acoperiți-le bine cu folie de plastic și puneți-le la frigider pentru cel puțin o oră.

Pentru a coace aluatul de tartă

Întindeți aluatul și transferați-l într-o tavă de plăcintă, potriviți-l ușor, tăiați excesul de aluat și decorați marginile. Tapetați aluatul cu hârtie de copt sau folie de aluminiu, asigurându-vă că acoperiți fundul și părțile laterale, apoi umpleți cu bile pentru copt (și fasolea uscată sau orezul uscat merg bine!).

Coaceți la 200 de grade timp de 15 minute. Scoateți din cuptor, îndepărtați hârtia de copt (sau folia de aluminiu) și bilele. Înțepați fundul plăcintei cu o furculiță pentru a preveni formarea bulelor și puneți-l din nou la cuptor.

Pentru o crustă de plăcintă parțial coaptă: Reîntoarceți crusta în cuptor și coaceți-o încă 5 minute sau până când partea de jos a crustei pare uscată.

Pentru o crustă de plăcintă complet coaptă: Se introduce din nou în cuptor și se coace timp de 15-20 de minute sau până când este aurie și bine coaptă.