Atunci când vine vorba despre pizza, aluatul este cheia succesului. Ca la orice preparat culinar, baza este cea mai importantă. Fie că vă place blatul subțire și crocant, sau gros și pufos, trebuie să știți cum să-l pregătiți, pentru un rezultat perfect.

Indiferent ce topping-uri ați alege pentru pizza, un lucru e sigur: dacă blatul nu este de calitate, rezultatul final va fi unul nereușit. 

Dacă vă place să faceți pizza acasă, primul pas este frământarea aluatului pentru blat. Acesta are nevoie de puțin timp și răbdare, dar vă garantăm că merită efortul!

Aluat pentru pizza - secretul pentru un blat de pizza PERFECT
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 250 ml apă călduță
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 linguriță sare
  • 2 lingurițe zahăr
  • 500 g făină
  • 50 ml ulei de măsline

Mod de preparare

Puneți făina într-un bol și faceți o gaură în mijloc. Turnați acolo apa călduță, drojdia și zahărul, amestecați cu puțină făină și lăsați câteva minute.

Apoi puteți adăuga sarea și uleiul de măsline și să amestecați cu o lingură de lemn. După ce făina este aproape încorporată, puteți începe să frământați cu mâna.

Mai adăugați puțină făină, dacă vi se pare că aluatul este prea lipicios. Atenție: coca nu trebuie să fie fermă și ”înecată” în făină, pentru că nu va mai crește și nu va fi aerată.

Scoateți aluatul pe un blat de lucru și continuați să frământați, cu podul palmei, timp de 10 minute. Veți ști că e gata când aluatul nu se mai lipește de mâini.

Puneți coca într-un bol uns cu puțin ulei de măsline, acoperiți cu folie de plastic și lăsați să crească 30 de minute.

Din aceste cantități vă vor ieși 2 blaturi de pizza, în funcție de cât de gros vă place să fie blatul și cât de mare este tava.

Aluatul de pizza poate fi păstrat la congelator, pentru câteva zile.