Atunci când vine vorba despre pizza, ingredientele și baza sunt secretele reușitei. Un blat ca la carte și ingrediente de calitate vă vor ajuta să obțineți o pizza ca în restaurantele italiene, la voi în bucătărie. 

Și pentru că tot a venit vorba despre italieni și știm că ei sunt experții în pizza, astăzi vă propunem o rețetă de blat cu care nu veți da greș. Îi aparține celebrului bucătar Gennaro Contaldo și se face doar din patru ingrediente: făină, apă, drojdie și sare. 

Aluat pentru pizza - rețeta lui Gennaro Contaldo
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 325 ml apă călduță
  • 7 g drojdie
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare

Cerneți făina într-un bol și puneți sarea peste ea. Amestecați drojdia cu apa călduță și lăsați câteva minute. Turnați amestecul peste făină și încorporați, cu o lingură, apoi începeți să frământați cu mâna.

Când făina s-a încorporat, scoateți aluatul pe blatul de lucru și începeți să frământați cu mâinile. Frământați timp de câteva minute, pe blatul tapetat cu făină, până când aluatul nu se mai lipește de mâini.

Împărțiți aluatul în 3 sau 4 bile, în funcție de câte pizza vreți să oobțineți și cât de mari. Lăsați bilele de aluat să se dospească pe o tavă acoperită.

Când sunt gata, întindeți aluatul cu mâna pe blat. Nu folosiți sucitorul pentru a nu sparge bulele de aer. Puneți topping-urile preferate și coaceți pizza la 200 de grade, timp de 8-10 minute.

Poftă bună!