O reteta usoara, pentru a te asigura ca vei face cea mai gustoasa pizza.

Aluat de pizza
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

7g drojdie 1 cana apa calda 2 cani faina de paine 2 linguri de ulei de masline 1 lingurita de sare 2 lingurite de zahar alb

Mod de preparare

1. Intr-un castron mic, se dizolva drojdia in apa calda. Se lasa sa stea aproximativ 10 minute.

2. Intr-un castron mare, se combina 2 cesti de faina, ulei de masline, sare, zahar alb si amestecul de drojdie; se amesteca bine pentru a se combina, pana cand se formeaza un aluat rigid. Se acopera si se lasa sa creasca pana cand se dubleaza in volum, aproximativ 30 de minute. Intre timp, se incalzeste cuptorul la 175C.

3. Se pune aluatul pe o suprafata usor pudrata cu faina. Se intinde intr-o forma rotunda, se acopera cu topping-urile preferate si se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute.