Dacă v-ați plictisit de șnițelul de pui clasic, în crustă de pesmet, astăzi vă propunem o rețetă puțin altfel. Șnițel de pui în crustă de semințe, crocantă, delicioasă și foarte aspectuoasă. Puteți folosi orice semințe vă plac sau chiar un mix de semințe pe care în găsiți în magazine, gata preparat. 

Șnițel de pui în crustă de semințe
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper
  • amestec de semințe: in, susan, dovleac, floarea soarelui
  • 2 linguri pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • 2 ouă
  • făină

Mod de preparare

Pentru început, curățați carnea de pui de piele și oase și tăiați-o în file-uri. Bateți carnea cu un ciocan de șnițele, pentru a o subția. Folosiți folie de plastic atunci când bateți carnea, pentru a nu rupe fibra. Asezonați carnea cu sare și piper și lăsați-o câteva minute.

Puneți semințele într-un robot de bucătărie și mărunțiți-le, dar nu cât să le distrugeți complet textura.

Bateți ouăle într-un bol și puneți făina în altul. Amestecați semințele cu două linguri de pesmet și puneți ulei la încins într-o tigaie pe foc.

Mai departe, procedați exact ca la șnițele. Treceți pieptul de pui prin făină, apoi prin ou și la final prin amestecul de semințe și pesmet.

Prăjiți șnițelul în ulei încins, câteva minute pe fiecare parte, până când crusta s-a rumenit. Scoateți șnițelul pe o farturie tapetată cu șervețele, pentru a absorbi excesul de ulei.

Serviți cu garnitura preferată sau cu salată.

Poftă bună!