E perioada răcelilor, a gripelor și a virozelor, așa că nimic nu e mai bun decât un antibiotic natural pentru gât. Dacă a început să vă doară gâtul și vreți o alternativă pentru pastilele clasice pentru gât, șadoul este exact ce vă trebuie.

Șadoul este o băutură pe bază de lapte cald și gălbenuș de ou și o puteți savura atât în scop medical, cât și preventiv sau pur și simplu, fără să vă doară gâtul. Sunt cunoscute proprietățile oului crud asupra gâtului și corzilor vocale, mai ales în ceea ce-i privește pe cântăreți și pe cei care își folosesc vocea foarte mult.

Dacă este și cazul vostru sau pur și simplu vreți să vă bucurați de o băutură caldă, delicioasă și aromată în sezonul rece, atunci ar trebui să încercați șadoul.

Șadou - băutura care te scapă de durerile de gât
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 lingurițe zahăr sau o lingură miere
  • un strop de esență de vanilie
  • puțină scorțișoară

Mod de preparare

Ideal ar fi să folosiți lapte integral, nu degresat, pentru că se va simți la gustul final, dar puteți folosi ce fel de lapte doriți.

Frecați gălbenușul cu zahărul și cu esența sau cu mierea, în timp ce încălziți laptele într-un ibric pe foc. Când laptele începe să fiarbă, luați-l de pe foc și adăugați peste gălbenuș puțin câte puțin.

Amestecați bine, iar la final puneți puțină scorțișoară deasupra. Dacă doriți, mai puteți pune amestecul în ibric și să-l mai lăsați pe foc un minut, dacă vreți să evitați să consumați gălbenuș de ou crud. Atenție, nu lăsați foarte mult, pentru că oul va începe să se coaguleze!