”Orez” de conopidă cu lămâie și usturoi

Apare în Conopida, Mancaruri, Mancaruri de post

”Orez” de conopidă cu lămâie și usturoi
4 voturi
4 4

Dacă nu ați încercat niciodată ”orezul” de conopidă sau cus-cus-ul de conopidă, așa cum mai este numit, trebuie să o faceți! Este o rețetă foarte ușoară și delicioasă, vegetariană, pe care o puteți savura ca atare sau ca garnitură.

Dacă v-ați plictisit de orez sau vreți să evitați carbohidrații, puteți face acest ”orez” de conopidă. Este asemănător la gust și textură, dar are o cantitate mai mică de carbohidrați și mai mare de fibre.

Ingrediente

  • 1 conopidă mare
  • 2 linguri unt/ ulei
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • pătrunjel verde
Timp de preparare: 15 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați conopida cu apă rece și curățați-o. Tăiați conopida în buchețele cât mai mici și puneți-le într-un robot de bucătărie. Mixați până când conopida s-a mărunțit. În funcție de gust, o puteți face mai măruntă sau mai mare.

Puneți untul sau uleiul la încins într-o tigaie pe foc. Adăugați usturoiul tocat mărunt și căliți un minut. Puneți și conopida și amestecați bine. Căliți totul câteva minute, până când conopida capătă consistența și textura dorite. O puteți lăsa pe foc doar cât să se înmoaie puțin sau o puteți face crocantă și rumenită.

Asezonați cu sare și piper după gust. Opriți focul și adăugați zeamă de lămâie după gust. Serviți ”orezul” de conopidă cu pătrunjel proaspăt tocat, ca garnitură sau ca masă în sine.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Piure De Cartofi Cu Usturoi

Aroma de usturoi se potriveste perfect cu un piure cremos.

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana...

Somon Cu Usturoi Si Varza De Bruxelles

Somonul cu varza de Bruxelles si usturoi, aromat cu vin si oregano proaspat, este un preparat destul de simplu pentru o masa in familie, insa...

Pulpe De Pui Cu Miere Si Portocale Intr-o Aroma Delicioasa De Ghimbir Si Usturoi

Atat copiii cat si adultii vor devora aceste pulpe de pui cu sos de miere cu aroma de portocale, ghimbir si usturoi.

Chiftele Italienesti Si Baghete Cu Usturoi

Chiftelute aromate, sos de rosii picant si mozzarella. Aceasta reteta poate satisface si cele mai pretentioase gusturi in ceea ce priveste mancarea.

Pui Sriracha Cu Usturoi

Pentru aceasta reteta delicioasa ai nevoie de doar cinci ingrediente din care patru dintre ele probabil ca le ai deja in camara. Este nevoie de...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta