Șnițel vienez - secretul ca să-ți iasă perfect

Apare în Carne vita, Carne de porc, Mancaruri cu carne

Șnițel vienez - secretul ca să-ți iasă perfect
23 voturi
4 23

Șnițelul vienez este un preparat clasic al bucătăriei europene. Așa cum îi spune și numele, rețeta a fost consacrată în Austria, iar apoi a început să fie folosită în toată lumea. Se găsește în meniul oricărui restaurant și poate fi făcut foarte simplu și acasă.

Deși pare o rețetă banală, la lucrurile simple este cel mai ușor să dai greș. Șnițelul vienez este un exemplu foarte bun în acest sens, pentru că toată lumea îl face după propriul stil. 

Secretele pentru un șnițel vienez reușit sunt: carnea de calitate și crusta care nu trebuie să fie foarte groasă astfel încât să se dezlipească de carne. 

Șnițelul vienez se face din carne bună, de vită sau de porc. Acest lucru vă garantează 80% din reușită. 

Ingrediente

  • escalop de vită sau mușchi de porc
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe smântână pentru gătit
  • 50 g pesmet
  • 25 g unt
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Tăiați carnea dacă nu este feliată deja, acoperiți-o cu folie alimentară și bateți-o cu un ciocan pentru șnițele, până când devine subțire, dar fără a rupe fibra. Asezonați pe ambele părți cu sare și piper.

Bateți ouăle împreună cu smântâna într-un bol. Puneți făina pe o farfurie și pesmetul pe altă farfurie.

Puneți o tigaie cu ulei la încins. Treceți fiecare bucată de carne prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet, având grijă să fie acoperită uniform pe toate părțile. NU presați carnea foarte tare în pesmet, pentru a nu crea o crustă prea groasă.

Când uleiul s-a încins, puneți și untul în tigaie. Prăjiți șnițelele pe ambele părți, până când crusta prinde o culoare aurie uniformă. Scoateți pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Șnițelul vienez este gata și îl puteți servi alături de cartofi prăjiți, sos de usturoi sau puțină zeamă de lămâie.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tiramisu Cheesecake, Mixul Perfect Intre Tiramisu Si Cheesecake

Mixul perfect intre Tiramisu si Cheesecake.

Supa De Rosii, O Reteta Simpla Care Merge Perfect Langa Un Sandvis Cu Branza

O supa simpla care merge perfect langa un sandvis cu branza.

Prajitura Cu Guinness Si Ciocolata Combina Perfect Ciocolata Si Berea

O prajitura care combina perfect ciocolata si berea.

Cum să faci Egg McMuffin perfect, acasă

Dacă ați mâncat vreodată un mic dejun la fast food, atunci cu siguranță v-ați intersectat cu celebrul MC muffin sau egg MC muffin....

Pui Backhendl - pui pane în stil vienez

Bucătăria austriacă este foarte bogată în preparate de tip pane. Să ne gândim numai la șnițelul vienez, devenit celebru...

Cum să gătești PERFECT creveții

Creveții sunt o alegere delicioasă și light pentru o masă rapidă. Se prepară în câteva minute, au puține calorii, o cantitate...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta