Șnițel de pui în crustă de semințe

Apare în Snitel, Carne de pui

Șnițel de pui în crustă de semințe
1 voturi
3 1

Dacă v-ați plictisit de șnițelul de pui clasic, în crustă de pesmet, astăzi vă propunem o rețetă puțin altfel. Șnițel de pui în crustă de semințe, crocantă, delicioasă și foarte aspectuoasă. Puteți folosi orice semințe vă plac sau chiar un mix de semințe pe care în găsiți în magazine, gata preparat. 

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper
  • amestec de semințe: in, susan, dovleac, floarea soarelui
  • 2 linguri pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • 2 ouă
  • făină
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Pentru început, curățați carnea de pui de piele și oase și tăiați-o în file-uri. Bateți carnea cu un ciocan de șnițele, pentru a o subția. Folosiți folie de plastic atunci când bateți carnea, pentru a nu rupe fibra. Asezonați carnea cu sare și piper și lăsați-o câteva minute.

Puneți semințele într-un robot de bucătărie și mărunțiți-le, dar nu cât să le distrugeți complet textura.

Bateți ouăle într-un bol și puneți făina în altul. Amestecați semințele cu două linguri de pesmet și puneți ulei la încins într-o tigaie pe foc.

Mai departe, procedați exact ca la șnițele. Treceți pieptul de pui prin făină, apoi prin ou și la final prin amestecul de semințe și pesmet.

Prăjiți șnițelul în ulei încins, câteva minute pe fiecare parte, până când crusta s-a rumenit. Scoateți șnițelul pe o farturie tapetată cu șervețele, pentru a absorbi excesul de ulei.

Serviți cu garnitura preferată sau cu salată.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Somon în crustă de semințe

Somonul este o sursă excelentă de grăsimi bune, Omega 3 și Omega 6 și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație echilibrată. Îl...

Piept de pui acordeon în crustă de pesmet

Dacă v-ați plictisit de modalitatea clasică de a găti și savura pieptul de pui, vă propunem o rețetă care nu are cum să nu vă placă....

File de somon în crustă de parmezan

Peștele poate fi fad și lipsit de gust dacă nu este gătit corect. De aceea, astăzi vă propunem o rețetă de file de somon în crustă...

Piept de pui la cuptor, în crustă de Cajun

O porție de friptură de pui, rumenită în cuptor, fragedă și suculentă este oricând o idee binevenită. Iar dacă vă place...

Piept de curcan în crustă de parmezan și usturoi

Carnea de curcan este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru a prepara o masă pentru întreaga familie. Puteți înlocui pieptul...

Piept de pui în crustă de fulgi de porumb, la cuptor

Șnițelul de pui este una dintre cele mai populare rețete cu piept de pui și poate fi gătit în mai multe feluri, în funcție de...

Piept de pui în crustă de parmezan

Dacă v-ați plictisit de rețata banală, clasică de șnițele, aceasta este o alternativă excelentă. Pieptul de pui în crustă de...

Aripioare de pui în crustă de aluat cu bere

Aripioarele sau carnea de pui, în general, friptă în crustă crocantă este delicioasă alături de un sos și o porție de cartofi...

Avocado pane, în crustă de pesmet și parmezan

Avocado poate fi savurat într-o mulțime de combinații și rețete, dar o modalitate delicioasă de a-l găti este să-l prăjiți. Da,...

Cartofi la cuptor, în crustă de parmezan

Nimic nu se compară cu o porție de cartofi rumeniți în cuptor, condimentați și asezonați cu ce vă place. Îi puteți servi...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta