În perioada postului, este o adevărată provocare să ne putem bucura în continuare de mâncărurile care ne plac, în special de dulciuri. 

Din fericire, există o mulțime de rețete de post, așa încât să ne putem bucura în continuare de deserturile preferate, chiar și în perioada postului.

Acest ștrudel cu fructe de pădure se face foarte simplu și rapid și puteți folosi și dulceață gata făcută, pentru a vă ușura și mai mult munca. 

Ștrudel cu fructe de pădure - de post
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj de post
  • 300 gr fructe de pădure congelate
  • 150 g zahăr
  • 50 ml apă

Mod de preparare

Puneți fructele de pădure cu zahărul într-o oală pe foc și fierbeți până începe să scadă și să capete consistență de dulceață. Lăsați să se răcească.

Tăiați aluatul în patru sau șase bucăți, în funcție de cât de mari vreți să vă iasă ștrudelele.

Lăsați un spațiu pe mijloc și începeți să crestați marginile cam la 2 cm. Acele șuvițe de aluat vor veni unele peste altele și se va forma un fel d împletitură.

Puneți dulceața pe mijloc și începeți să împletiți dând parte peste parte, cât mai strâns posibil.

La final, apăsați ușor marginile pentru a nu curge umplutura și ungeți cu o pensulă cu apă.

Puneți ștrudelele în cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute sau până când s-au rumenit frumos.

Serviți reci, cu zahăr pudră.

Poftă bună!