Șnițelul strindberg sau friptura strindberg, așa cum mai este numită, este o rețetă inspirată din bucătăria germană, delicioasă și foarte ușor de făcut. Se face din carne de porc, cotlet sau mușchi, dar o puteți adapta și pentru alt fel de carne. 

Bucata de carne este învelită într-o crustă delicioasă de ou cu muștar, hrean, curry, iar pesmetul din șnițelul clasic lipsește. De aceea se poate considera că este mai degrabă o friptură decât un șnițel clasic. 

Șnițel Strindberg
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 4 bucăți mușchi de porc sau cotlet
  • 2 ouă
  • 2 linguri muștar
  • 1 linguriță hrean ras
  • 1 vârf linguriță curry
  • 2 lingurițe făină
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pregătiți carnea pentru șnițele. Dacă feliile de carne sunt prea groase, bateți-le cu un ciocan pentru șnițele.

Într-un bol, bateți ouăle cu un praf de sare, piper, curry, muștar, hrean și făină, până când obțineți un amestec omogen.

Treceți fiecare bucată de carne prin acest amestec, până când este acoperită uniform. Prăjiți carnea în ulei încins, până când s-a rumenit bine pe toate părțile.

Serviți cu cartofi sau cu garnitura preferată. Poftă bună!