In raportul intitulat "Poate ciocolata sa te ajute sa slabesti?", cercetatorii au descoperit ca persoanele care mananca ciocolata de cel putin de doua ori pe saptamana au un indice de masa corporala mai scazut fata de cei care consuma ciocolata doar ocazional.

Cercetatorii sunt de parere ca descoperirile din acest studiu sunt in contrast cu asteptarile generale.

Cu totii stim ca ciocolata este bogata in calorii care pot duce la cresterea in greutate.

Totusi, cercetatorii au descoperit o legatura intre indicele scazut al masei corporale si consumul regulat de cicolata, fara informatii insa despre cantitatile ideale.

Aceste constatari se adauga la numarul tot mai mare de dovezi care sugereaza ca nu conteaza cat de mult mananci, ci conteaza ceea ce mananci. Ei cred ca ciocolata contine substante chimice care au un efect pozitiv asupra metabolismului nostru.

In cadrul studiului au fost analizati peste 1000 de barbati si femei, cu varste cuprinse intre 20 si 85 de ani, care nu aveau in istoria medicala probleme cardiovasculare, diabet sau colesterol ridicat. Acestia au fost intrebati de cate ori pe saptamana consuma ciocolata si le-a fost masurata greutatea.

Toate datele indicau o masa corporala mai scazuta pentru cei care mancau cicolata. Acestia aveau un aport de calorii mai mare, au mancat multe grasimi saturate si nu au facut mai mult efort fizic decat cei care nu mancau ciocolata.

Si totusi, indiferent cat au interpretat cercetatorii datele si le-au combinat in functie de varsta, sex sau activitate fizica, consumul de ciocolata conducea mereu catre un indice al masei corporale mai scazut.

Rezultatele studiului pot fi imbucuratoare pentru iubitorii de ciocolata, dar aceste date trebuie sa fie luate in considerare cu grija.

Toate alimentele sunt sanatoase, daca sunt consumate cu moderatie si combinate cu un stil de viata sanatos.

Ciocolata este cunoscuta pentru proprietatile ei antioxidante care pot preveni anumite reactii moleculare in lant in celulele corpului si reduce slabirea si distrugerea celulelor.

Ciocolata are legatura si cu reduceri modeste ale tensiunii arteriale, sensibilitate la insulina, colesterol si alte functii cheie metabolice.