Tuturor ne place pizza și mulți dintre noi suntem permanent în căutarea locurilor unde se mănâncă cea mai bună pizza. Numic nu se compară cu o pizza coaptă pe vatră, cu blat subțire sau pufos și cu topping-urile noastre preferate, nu-i așa? Ei bine, există un loc care și-a câștigat reputația că face cea mai bună pizza din lume.

Cea mai bună pizza este în...

Și unde putea fi acest loc dacă nu în Italia, țara care a dat lumii două dintre cele mai bune mâncăruri: pizza și pastele. În Napoli, mai exact. Cei de la The Guardian au analizat recomandările a mai bine de 1000 de bloggeri, turiști și experți în gastronomie și au dat verdictul: cea mai bună pizza din lume se vinde la L’Antica Pizzeria da Michele din Napoli.

Pizzeria, cu o tradiție de aproape 150 de ani, este celebră în toată lumea, pentru că acolo s-a filmat și o secvență din filmul ”Eat, Pray Love”. Și când o vezi pe Julia Roberts cu câtă poftă mănâncă din acea pizza...

Și dacă tot ați ajuns până în Napoli, nu aveți voie să ratați nici al doilea cel mai lăudat loc unde se mănâncă pizza. La 30 de km de Napoli, spre nord, în orășelul Caiazzo, este localul Pepe in Grani. Franco Pepe, pizzerul care și-a dedicat pasiunea afacerii lui, face o pizza renumită în întreaga lume.