Un studiu recent a constatat ca patru comportamente, cum ar fi fumatul, consumul de prea mult alcool, lipsa exercitiilor fizice, si lipsa de fructe si legume din alimentatie, iti pot scurta viata cu pana la 12 ani. Din fericire, poti face ceva pentru a corecta aceste comportamente nesanatoase.

1. Nu manca prea mult!

Daca vrei sa traiesti pana la 100 de ani, sa lasi un pic de mancare pe farfurie poate fi o idee buna.


2. O viata sexuala activa

Doua, trei partide de sex pe saptamana pot adauga pana la trei ani la viata ta. O noapte fierbinte poate arde o cantitate impresionanta de calorii, uneori la fel de mult ca si atunci cand alergi timp de 30 de minute.Deci, ce activitate preferi?

3. Inchide televizorul!

Prea mult timp in fata televizorului poate avea repercusiuni grave asupra sanatatii. De fapt, un studiu din 2010 a constatat ca persoanele care s-au uitat la televizor patru sau mai multe ore pe zi, au cu 46% mai multe sanse de a muri din orice cauza decat persoanele care au vizionat mai putin de doua ore pe zi.

4. Evita soarele!

Evitand soarele, eviti cancerul de piele. Iti mentii, de asemenea, aspectul tanar al pielii, previi ridurile, liniile fine si piele lipsita de elasticitate.

5. Tine legatura cu prietenii si familia

Cercetarile arata ca, te expui unui risc mai mare de boli de inima daca nu ai o legatura stransa cu prietenii si de familia. Singuratatea poate provoca inflamatii , si poate fi la fel de periculos ca un colesterol crescut sau ca fumatul.