Patrunjelul este de un real ajutor cand vine vorba despre detoxifiere si combaterea retentiei de apa, daca este intrebuintat sub forma de infuzie.

Zilnic, timp de o saptamana, prepara cate o infuzie: la un litru de apa clocotita se adauga o legatura de patrunjel. Ceaiul se lasa la infuzat 5 minute. Se consuma 250 de mililitri de ceai, dimineata pe stomacul gol, iar restul pe parcursul zilei, dar nu mai mult de o saptamana. In aceasta perioada, este indicat sa renunti la grasimi, dulciuri concentrate si sa adopti o alimentatie echilibrata.

De asemenea, poti folosi sucul de patrunjel pentru detoxifierea organismului. Sucul va fi proaspat preparat si consumat, din frunze sau radacini, obtinut cu ajutorul unui storcator electric.

Atentie insa! Sucul de patrunjel este foarte puternic, motiv pentru care el se consuma in cantitati mici, de preferat in amestec cu alte sucuri de legume sau amestecat cu apa: de exemplu, putem consuma 50-100 ml suc in combinatie cu suc morcovi, de spanac, de telina (proportie 1:4).Se face o cura de aproximativ 14 zile.

Patrunjelul este un antioxidant, un tonic general si un purificator al organismului. El intareste imunitatea organismului, are un rol important in distrugerea radicalilor liberi si are proprietati antialergice si antitumorale. Este bogat in vitamina A, vitamina C, vitamina B si E, mangan, fier, fosfor, potasiu, iod si magneziu.