Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Sfecla este o buna sursa de fibre, potasiu, mangan si acid folic dar contine de asemenea si cantitati importante de vitamina C, zinc, cupru si fier.

Specialistii au aratat ca, datorita continutului ridicat de polifenoli si betalaine, sucul de sfecla rosie are efecte uimitoare asupra curatarii sangelui si detoxifierii ficatului. Cercetarile facute in ultimii 10 ani, au scos la iveala importanta polifenolilor in dieta omului. Conform Jurnalului American de Nutritie Clinica, polifenolii ajuta in prevenirea cancerului, a osteoporozei si a bolilor neurodegenerative.

Si beneficiile nu se opresc aici. In anul 2001 s-a descoperit ca betalaina este o clasa de antioxidanti gasita in principal in sfecla rosie. Astfel, s-a demonstrat clinic ca, o doza relativ mica de betalaina (300 ml suc de sfecla), poate inversa efectele radicalilor liberi si a stresului oxidativ asupra corpului uman. Datorita continutului ridicat de fier, sfecla este recomandata in special pentru femeile gravide, pentru tratarea si prevenirea anemiei, leucemiei si este benefica dupa transfuzii.

Bogata in fibre, ajuta la curatarea organismului si previne constipatia si ajuta deasemenea la asimilarea altor alimente datorita continutului ridicat de rubidiu care stimuleaza sucurile gastrice. Acidul folic ii confera sfeclei proprietati de intinerire a organismului. Acidul folic ajuta la crearea de noi celule iar impreuna cu fierul, la crearea de celule rosii. Consumul de sfecla stimuleaza producerea hormonului dopamina care previne starea de tristete si simptomele de depresie.

O forma recomandata de a consuma sfecla rosie este sucul. Sucul de sfecla rosie este dovedit a fi un medicament important pentru cei cu tensiune arteriala si pentru cei care vor sa evite problemele cardiovasculare. Efectele sale se pare ca sunt atat de puternice incat conform unei informatii publicate in „Jurnalul Hipertensiune”, o publicatie a Asociatiei Americane a Inimii, 500 mililitri de suc de sfecla rosie, reduc semnificativ tensiunea arteriala in mai putin de o ora iar efectele pot dura pana la 24 de ore.

Sucul de sfecla rosie este foarte benefic si pentru cei care vor sa slabeasca. El curata rinichii si detoxifica ficatul, fiind un aliment alcalin si avand capacitatea de a elimina aciditatea din organism.