7 a.m. Mananca proteine la micul dejun
Majoritatea oamenilor mananca aproape de trei ori mai multe proteine la cina decat la micul dejun.

Dar cei care au divizat cantitatea de proteine intre cele trei mese (30 de grame pe masa) au avut o rata de sinteza musculara cu 25% mai mare (care te ajuta sa ai o masa musculara si un metabolism sanatos) fata de cei care au consumat intreaga cantitate la cina, potrivit unui studiu.

Trei oua si o jumatate de ceasca de branza de vaci inseamna 30 de grame de proteine.

10:30 a.m. Gustare formata din migdale
Migdalele sunt o gustare excelenta la mijlocul diminetii, deoarece acestea nu vor creste numarul de calorii zilnice totale, potrivit unui studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie.

Cand oamenii au mancat aproximativ 35 de migdale, (aproximativ 250 de calorii) ca o gustare de dimineata timp de patru saptamani, au taiat in mod natural 250 de calorii din restul zilei - fara sa incerce sa faca asta. In plus, migdalele contin grasimi monosaturate sanatoase si vitamina E.

11:30 a.m. Stabileste ce vei manca la pranz
Stii ca vei fi gata sa mananci la pranz, asa ca gandeste-te ce vei comanda.

Decizia de a manca inainte de timp, cu avantajul de a vedea informatiile nutritionale (comparativ cu luarea unei decizii de moment) te poate ajuta sa economisesti 115 calorii, spun cercetatorii.

3 p.m. Serveste un iaurt
Un iaurt de dupa-amiaza te face sa te simti satul pentru mai mult timp (fata de biscuiti sau ciocolata), astfel incat vei manca cu 100 de calorii mai putine la cina, potrivit unui studiu recent.

Incearca versiunile grecesti: continutul mai ridicat de proteine este cheia pentru controlul senzatiei de foame.

4 p.m. Sari peste cafeaua de dupa-amiaza
Cafeaua nu este cel mai bun mod de a alunga somnul de dupa-amiaza pentru ca te poate costa o ora de somn. Nu consuma cafea cu cel putin sase ore inainte de a te baga in pat. Pentru un plus de energie fara cofeina, iesi la o scurta plimbare.

6 p.m. Bucura-te de cina de familie
Stai la masa, nu pe canapea, pentru cina. In loc sa faci acest lucru in fata televizorului, mancatul fara distragerea atentiei este asociat cu un IMC mai sanatos atat pentru copii, cat si pentru adulti, afirma cercetarile de la Universitatea Cornell.

Discutiile despre activitatile din cursul zilei sunt, de asemenea, legate de o greutate sanatoasa, a concluzionat acelasi studiu.

10 p.m. Du-te la culcare
Du-te la culcare intr-un timp rezonabil. Persoanele care au dormit doar patru ore au inghitit cu 130 de calorii in plus fata de adultii care s-au apropiat de cele 8 ore recomandate, a constatat studiul din revista SLEEP.

Cei care dorm putin au, de asemenea, tendinta de a manca o proportie mai mare din calorii zilnice dupa ora 11 dimineata. Si, de obicei, aleg alimente dulci, sarate si pline de grasimi pe timp de noapte.