Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Cauti un mod de a arata tanar pentru varsta ta? Anumite alimente sunt secretul, sugereaza noi cercetari publicate in American Journal of Clinical Nutrition.

Din analiza datelor de la National Health and Nutrition Examination Survey I (NHANES I) - un sondaj care cere oamenilor sa specifice cat de des mananca anumite alimente - cercetatorii de la Unilever au concluzionat ca exista o legatura intre consumul de alimente bogate in vitamina C (cum ar fi portocale, rosii si capsuni ) cu pielea cu aspect tanar.

"Cercetarile noastre sugereaza ca un aport mai mare de vitamina C din alimente este asociat cu un risc mai mic de pile ridata si uscata ca urmare a inaintarii in varsta, la femeile de varsta mijlocie", a explicat Maeve Cosgrove, initiatorul cercetarii.

Efectele vitaminei C asupra pielii se pot datora proprietatilor sale antioxidante, care ajuta la protejarea impotriva razelor ultraviolete, precum si rolului sau in mentinerea fermitatii pielii prin intermediul sintezei de colagen, spun cercetatorii.

In concluzie, consumul de alimente mai bogate in vitamina C, cum ar fi portocalele, rosiile, capsunile si broccoli, pot fi secretul unei pieli mai fine.