S-a descoperit dieta care te ajută să îmbătrânești sănătos

facebook email

diete

S-a descoperit dieta care te ajută să îmbătrânești sănătos

Dieta Mediteraneană este, conform unui studiu, cel mai sănătos stil de viață cu efecte pe termen lung.

Un nou studiu scoate la iveală faptul că o alimentație corectă nu numai că te ajută să ții departe kilogramele în plus, dar te ferește de bolile care vin la pachet cu înaintarea în vârstă.

Dieta Mediteraneană - slăbești 4 kg în 6 zile, cu cea mai sănătoasă cură de slăbire

Dieta Mediteraneană, în acest caz, se pare că are efecte miraculoase asupra îmbătrânirii și consecințelor ei. Un studiu publicat în Journal of the American Geriatrics Society sugerează că o alimentație bazată pe produse naturale - fructe, legume, cereale integrale și nuci - îi ajută pe oameni să rămână sănătoși și independenți pe măsură ce îmbătrânesc.

Alimentație și îmbătrânire

Studiul afirmă că, la nivel global, populația bătrână este din ce în ce mai fragilă și mai dependentă de ajutor. Oamenii în vârstă ajung să aibă nevoie de spitalizare, asistență medicală și socială din ce în ce mai mult, iar acest lucru se datorează, în primul rând, calității scăzute a vieții.

Alimentația joacă un rol crucial în degradarea stării de sănătate fizică și mentală a indivizilor, conform aceluiași studiu. Un stil de viață nesănătos și o alimentație dezechilibrată duc la apariția unor boli precum: diabet, obezitate, boli cardio-vasculare, cancer, demență, Alzheimer etc, care se instalează din ce în ce mai devreme.

Cercetătorii care au condus studiul au vrut să vadă cum influențează exact alimentația calitatea vieții la bătrânețe și au analizat 5789 de persoane din Franța, Spania, Italia și China.

”Am descoperit că persoanele în vârstă care au adoptat dieta mediteraneană au un risc mai scăzut de a deveni fragile și dependente. Oamenii care urmează această dietă prezintă de două ori mai puține riscuri de a dezvolta boli grave decât ceilalți”, a declarat Dr. Walters, unul dintre conducătorii studiului.

Mai mult, cercetătorii au ajuns la concluzia că dieta mediteraneană îi ajută pe indivizi să-și mențină tonusul muscular, forța și energia la cote ridicate.

Concluzii

Cu toate acestea, cercetătorii recunosc că studiile sunt abia la început și că este nevoie să fie luați în considerare mai mulți factori înainte de a trage concluzii și de a da verdicte. Vârsta, sexul, statutul social, fumatul, alcoolul, sportul, istoricul medical, stresul - sunt tot atâția factori care pot influența starea de sănătate și condiția pe care o au oamenii pe măsură ce înaintează în vârstă, recunoaște Dr. Walters, conducătorul cercetării.

Vezi si:

Trebuie sa vezi si...

Dieta cu cireșe - slăbești 3 kilograme în 3 zile

Dieta cu cireșe vă ajută să pierdeți câteva kilograme rapid și să vă detoxifiați organismul.

Dieta cu cireșe - slăbești 3 kilograme în 3 zile

Dieta cu cireșe vă ajută să pierdeți câteva kilograme rapid și să vă detoxifiați organismul.

Dieta cu limonadă - slăbești 9 kilograme în 10 zile

Dieta cu limonadă este un regim de slăbit și de detoxifiere foarte eficient și cu rezultate vizibile.

Dieta cu ouă fierte - slăbești până la 10 kg în două săptămâni

Dieta cu ouă fierte este un regim de slăbit cu rezultate rapide, care durează două săptămâni și care presupune consumarea a două ouă...

Dieta Ketogenică - regimul care vindecă o serie de boli și vă ajută să slăbiți

Dieta Ketogenică, unul dintre cele mai populare regimuri de slăbit, a fost folosită mult timp ca tratament pentru epilepsie, după care i s-au...

6 sfaturi ca să nu vă îngrășați de Paște

Mulți dintre noi revin cu câteva kilograme în plus după sărbători. Dacă sunteți atenți la alimentație și respectați câteva reguli...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta