Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Studiile continua sa arate tot mai multe beneficii pentru sanatate ale rodiilor, motiv pentru care sunt atat de apreciate pentru propietatile lor extraordinare.

Rodia contine antioxidanti puternici

Rodiile contin antocianine si flavonoizi si lupta impotriva aterosclerozei, o cauza a bolilor de inima. Punicalagina, un antioxidant foarte puternic este responsabila de jumatate dintre efectele antioxidante ale rodiei. Antocianinele au si efecte analgezice, iar punicalagina are propietati citotoxice.

Rodia protejeaza impotriva formarii de produsi de glicolizare avansata

Produsii de glicare avansata se formeaza cand glucoza se intersecteaza cu proteinele, cauzand intarirea acestora. Astfel, se formeaza ridurile, insa au un rol important si in aparitia unor boli precum diabetul de tip 2, Alzheimer, cataracta, leziuni renale sau boli de inima. Rodiile pot proteja impotriva acestor boli.

Rodiile imbunatatesc starea de spirit

Studiile arata ca rodiile imbunatatesc sanatatea emotionala si mintala. Persoanele care au consumat in mod constat suc de rodii si-au imbunatatit starea de spirit, iar starile de anxietate s-au ameliorat.

Rodiile ar putea ajuta pacientii cu Alzheimer si Parkinson

Rodiile ar putea stopa evolutia Alzheimer prin intermediul unui ingredient care previne inflamarea celulelor cerebrale. Este concluzia unui studiu realizat recent de Universitatea Huddersfield din Marea Britanie. Descoperirea ii ajuta si pe pacientii diagnostica cu artrita reumatoida si cu maladia Parkinson, prin reducerea inflamatiilor dureroase, specifice acestor boli.