Reducerea cantitatii de alimente la o varsta mai tanara nu este insa benefica. Expertii au analizat datele din doua studii separate, implicand aproximativ 200 de maimute. Si ei spun ca rezultatele ar trebui sa se aplice, de asemenea, la om.

Ei au descoperit ca maimutele adulte care au primit 30% mai putin de alimente au avut tendinta de a trai cu pana la doi ani mai mult in cazul masculilor si cu la sase ani mai mult la femei. In cazul in care rezultate similare ar putea fi observate la om, s-ar putea prelungi viata oamenilor cu pana la 18 ani. Liderul studiului, dr. Julie Mattison, de la National Institute on Aging, o divizie a Departamentului de Sanatate din SUA, a declarat ca si alte aspecte ale stilului de viata ar avea un impact asupra duratei de viata a persoanelor.

Oamenii de stiinta au pareri impartite in ceea ce priveste impactul pe care numarul de calorii consumate il are asupra longevitatii. Rezultatele se pot adapta si la oameni, insa trebuie luate in calcul mult mai multe lucruri.