Alte cauze includ hidratarea insuficienta a organismului, expunerea la ultraviolete, razele de soare, baile fierbinti, folosind sapunuri dure, precum si anumite afectiuni medicale, cum ar fi hipertiroidismul, psoriazis, diabet sau dermatita.

Pielea uscata are nevoie de un lubrifiant eficient pentru a se rehidrata. Din fericire, exista mai multe ingrediente naturale, care sunt foarte eficiente pentru a trata probleme ale pielii uscate.

1. Ulei de cocos
Uleiul de cocos este unul dintre cele mai populare si eficiente tratamente pentru pielea uscata in timpul lunilor de iarna.

Acesta contine cantitati mari de acizi grasi care pot compensa orice pierdere de hidratare din piele. Are, de asemenea, proteine precum si vitamina E, care ajuta la retinerea hidratari in piele. Mai mut, este asbsorbit foarte usor de piele.

Se incalzeste niste ulei de nuca de cocos in cuptorul cu microunde timp de cateva secunde si se aplica pe piele inainte de baie. Maseaza usor, astfel incat uleiul sa patrunda in piele. Asteapta 10 minute, apoi fa o baie sau un dus. Se repeta acest remediu o data pe zi.

2. Miere
Mierea de albine este considerata un alt hidratant natural, cu proprietati antioxidante si antimicrobiene. Aceasta ajuta la mentinerea hidratarii si face pielea foarte moale si neteda. In plus, mierea contine multe vitamine si minerale care ajuta la imbunatatirea sanatatii pielii si vindeca tesutul.

Inainte de a face o baie sau un dus, freaca-te cu miere peste tot corpul si maseaza folosind miscari circulare. Asteapta 10 minute, apoi fa o baie sau un dus.

Amesteca cantitati egale de miere si glicerina. Aplica pe maini, asteapta 10 minute si apoi clateste cu apa calduta.

3. Ulei de masline
Un alt remediu eficient pentru pielea uscata este cu siguranta uleiul de masline. Contine antioxidanti, cum ar fi vitamina E, care ajuta la neutralizarea efectului oxidant al radicalilor liberi care distrug colagenul, ceea ce provoaca uscarea pielii. De asemenea, functioneaza ca un hidratant natural.

Freaca mainile, picioarele si alte zone cu piele uscata cu putin ulei de masline caldut. Maseaza usor folosind miscari circulare si asteapta 30 de minute. Clateste si aplica o crema hidratanta.

Pentru utilizare saptamanala, adauga 1 lingura de zahar brun si suficient ulei de masline pentru a face o pasta. Umezeste pielea, apoi utilizeaza acest amestec ca un exfoliant usor. Lasa-l timp de 15 minute, apoi spala bine cu apa calduta.