Unul dintre cele mai recomandate ceaiuri diuretice este cel de patrunjel. Frunzele acestei plante aromatice sunt bogate in vitaminele A si C, iar radacina are proprietati diuretice, drenante si purificatoare. Adesea, radacina se administreaza sub forma de ceai.

Patrunjelul este bogat in antioxidanti si flavonoide, care, de asemenea, au proprietati diuretice. Pe langa asta, este eficient in tratarea infectiilor urinare si a altor afectiuni renale si previne senzatia de balonare.

Datorita actiunii sale diuretice, ceaiul de patrunjel creste frecventa mictiunilor, ceea ce favorizeaza eliminarea toxinelor din organism. In numai 3 zile excesul de apa din organism este eliminat, iar functiile renale si tranzitul intestinal sunt imbunatatite.

Excesul de apa, pe care organismul nu reuseste sa-l elimine singur, contine substante toxice, bacterii periculoase si celule moarte.

Pentru a prepara ceaiul, ai nevoie de 5 linguri de patrunjel tocat si de 1 litru de apa fierbinte. Infuzeaza patrunjelul timp de 20 de minute, apoi filtreaza ceaiul. Il poti indulci cu miere de albine.

Consuma-l pe tot parcursul zilei pentru a stimula eliminarea toxinelor, ceea ce va favoriza si pierderea in greutate.

Vei reusi sa scapi de 2, chiar 3 kilograme in doar 3 zile, insa, pe langa consumul de ceai de patrunjel, va trebui sa adopti si o alimentatie sanatoasa si echilibrata.