Cea mai cunoscută și mai iubită cremă de ciocolată din lume nu mai e la fel. Producătorii au schimbat rețeta de Nutella, iar oamenii au fost scandalizați când au aflat.

Știți pe cineva căruia nu-i place Nutella? Noi nu cunoaștem pe nimeni. Un borcan de Nutella se vinde la 2.5 secunde în lume, iar asta spune multe. Și totuși, Nutella nu mai e la fel. Dacă până acum îți făceai griji că îngrașă și că e nesănătoasă, de acum lucrurile stau și mai rău.

Mai mult zahăr și lapte praf

The Indepedent scrie că rețeta de Nutella a fost modificată, iar schimbările i-au scandalizat pe consumatori. Centrul pentru Protecția Consumatorilor a publicat noua etichetă pe pagina de Facebook. Ferrero, compania care produce Nutella, a adăugat mai mult zahăr și lapte praf decât până acum. Așadar, Nutella conține acum 56,3% zahăr (față de 55,9%) și 8,7% lapte praf (față de 7,5%).

Chiar dacă gustul nu s-a modificat sesizabil, culoare cremei este mai deschisă acum. Producătorii au ales să facă aceste modificări pentru a reduce costurile de cacao. Fanii Nutella nu au privit cu ochi buni schimbarea, mai ales din cauza creșterii cantității de zahăr.