Putini sunt cei care stiu ca, inainte de a fi folosit in mancare, morcovul era luat ca si tratament pentru diverse afectiuni. Multitudinea de vitamine si minerale pe care le contine, o incadreaza printre cele mai benefice legume pentru sanatatea omului. Iata de ce!

1. Aliat in curele de slabire
Nu are multe calorii (42/100 gr.), ajuta la pastrarea unui sistem imunitar rezistent, datorita betacarotenului, unul dintre cei mai puternici antioxidanti si protejeaza impotriva radicalilor liberi. Unele studii recomanda ca morcovul sa fie fiert inainte. Se pare ca organismul asimileaza mai bine betacarotenul din morcov cand este gatit. Mai mult, cel mai bine este ca morcovii sa fie fierti intregi, abia apoi taiati pentru a pastra toate vitaminele.

2. Un excelent revigorant pentru barbati
Pe langa faptul ca e foarte gustoasa, salata de cruditati este extrem de benefica pentru sanatatea omului. Morcovul, in combinatie cu telina este una dintre cele mai eficiente retete pentru apetitul si vigoarea barbatilor. Vitamina A, complexul de vitamine B si mineralele ca fier, potasiu, betacaroten, asparagina, calciu, magneziu, fac din morcov un ingredient perfect pentru salate sau sucuri energice.

3. Foarte bun pentru cavitatea bucala
Consumul de morcovi cruzi este foarte benefic pentru gingii si dinti. Mestecat bine, morcovul curata si dezinfecteaza, regleaza pH-ul din gura si ajuta la intarirea gingiilor.

4. O piele mai frumoasa
Cremele care contin morcov sunt folosite impotriva ridurilor, dar si pentru a reduce din vizibilitatea unor cicatrici in urma arsurilor, eczemelor, furunculelor. Morcovul se poate pune direct pe rana acolo unde este cazul, iar mastile pentru fata cu morcov crud sunt recunoscute ca fiind printre cele mai racoroase si benefice. Un consum regulat de morcov ajuta la pastrarea unei epiderme sanatoase si stralucitoare.

5. Combate cancerul de plamani si de colon
Regleaza tranzitul intestinal si sunt excelenti si pentru eliminarea parazitilor intestinali. Au actiune antidiareica, purgativa, cicatrizanta pentru stomac, laxativa. Betacarotenul din morcov este un puternic antioxidant, ce actioneaza in special in cazul cancerului la plamani si al cancerului de colon.