McDonald's a luat decizia de a elimina cheeseburger-ul din Happy Meal, pentru a scădea numărul de calorii, precum și cantitatea de grăsimi, sare și zahăr din meniurile destinate copiilor.

Cel mai mare lanț de tip fast food din lume a luat această decizie pentru ca meniul Happy Meal să se încadreze în 600 de calorii. Cheeserburger-ul va fi scos inițial din restaurantele din Statele Unite, urmând ca, până în 2022, măsura să fie implementată în peste jumătate din restaurantele din întreaga lume.

Potrivit The Guardian, clienții vor putea în continuare să comande cheeseburger-ul, doar că acesta nu va mai fi listat pe meniurile Happy Meal. Tot pentru a reduce numărul de calorii, McDonald's va micșora porțiile de cartofi din Happy Meal, iar laptele cu ciocolată va avea o cantitate mai mică de zahăr.

Măsura face parte dintr-o campanie mai amplă, prin care McDonald's își dorește să vină în întâmpinarea nevoilor clienților și cu variante mai sănătoase, cum ar fi mai multe fructe și legume, sucuri de fructe și supe.

Până în luna iunie, toate meniurile Happy Meal din S.U.A. vor avea până în 600 de calorii, adică cu 20% mai puțin decât în prezent. Schimbarea va fi făcută, treptat, și în alte restaurant MsDonald's din lume, până în 2022. Schimbările vor fi adaptate de la o țară la alta și de la un meniu la altul.