Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

De fapt, avem tendinta sa ne alegem hrana infunctie de volum si nu in functie de numarul caloriilor. Asa ca "scaderea densitatii caloriilor din alimente tale", asa cum cercetatorii o numesc, este un mod sanatos si inteligent de a-ti satisface apetitul si a reduce numarul caloriilor.

Bea lichide

Supa de legume sau apa adauga volum instantaneu mesei tale pentru aproape 0 calorii.

O jumatate de cana de fasole neagra are aproximativ 115 de calorii, dar pentru aceleasi 115 calorii pe care le-ai putea consuma o intreaga cana de supa de fasole neagra.

Femeile care au mancat supa cu continut scazut de calorii de doua ori pe zi timp de un an, au pierdut cu 50 de procente mai mult in greutate decat femeile care au consumat acelasi numar de calorii sub forma a doua gustari dense, potrivit unui studiu.

Consuma legume

Legumele sunt bogate in fibre, ceea ce reduce in mod automat densitatea de calorii a alimentelor, deoarece organismul n-o poate digera in intregime.

Atunci cand cercetatorii sud-coreeni au hranit femeile cu un volum egal de orez, fie simplu sau orez cu legume, cei care au mancat orez cu legume, au consumat cu 41% mai putine calorii.

Pacaleste-ti creierul cu... aer

Incorporarea de aer in produsele alimentare le umfla. Deoarece alimentele aerisite sunt mai mari, ele iti fac creierul sa creada ca mananci mai mult. Atunci cand este posibil, opteaza mancare aerisita: de exemplu, rigatoni in loc de spaghete.

Salata

Pur si simplu adaugand o portie de salata la masa, te poate ajuta sa mananci cu 11% mai putine calorii, potrivit unui studiu realizat in 2012.

Incearca salatele cu legume proaspete si cu frunze verzi si limiteaza nucile, semintele si branza.

Daca servesti salata ca masa principala, adauga proteine slabe, cum ar fi carnea de pui fara piele, creveti la gratar sau somon, tofu sau fasole, pentru te simti mai satul pentru mai mult timp.

Redu grasimea

Cu un continut de doua ori mai mare de calorii decat carbohidratii sau proteinele, grasime se depune incredibil de repede.

Cu cat ai mai multa grasime in farfurie, cu atat mai putine alimentele poti manca, daca vrei ca numarul caloriilor sa nu se acumuleze.

Tine grasime sub control prin alegerea optiunilor mai mici de grasime din alimentele preferate, cum ar fi carne de vita slaba, carne de pasare fara piele si produse lactate fara grasimi, si taie orice grasime vizibila de pe carne inainte de preparare.